DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/13157

Название: Удосконалення технології зберігання цукрових буряків
Другие названия: Improvement of sugar beet storage technology
Авторы: Фенюк, В. І.
Fenyuk, V.
Ключевые слова: система активної вентиляції
active ventilation system
зберігання
storage
цукровий буряк
sugar beet
температура
temperature
кагат
kagat
Дата публикации: 2022
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Фенюк В. І. Удосконалення технології зберігання цукрових буряків : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Дерев’янко Д. А. – Житомир, 2022. – 42 с.
Аннотация: В магістерській роботі на підставі виконаного аналізу існуючих способів та технічних засобів тривалого зберігання коренеплодів цукрових буряків визначено напрямки вдосконалення роботи системи активної вентиляції кагатів. На підставі проведених експериментальних досліджень: визначено способи та фактичні терміни зберігання коренеплодів у кагатах залежно від погодно-кліматичних умов; визначено профілі розподілу температур та їх діапазони по висоті кагату у процесі зберігання коренеплодів: оптимальний встановлений у межах +1...+3°С, запропоновано розширити верхню межу температурного діапазону до +5°С, а нижню межу до -1°С ; обґрунтовано набір уставок, що характеризує режими роботи системи активної вентиляції (підтримка, охолодження та циклічний) та визначено їх значення: різниця температур між кагатом коренеплодів та повітрям з навколишнього середовища становить 2°С; максимально допустима різниця вмісту вологи між повітрям з навколишнього середовища і повітрям в міжкореневому просторі кагату на момент включення системи активної вентиляції становить 3 г/кг; тривалість періоду зростання температури в локальному осередку самозігрівання 72 години.
In the master's thesis, on the basis of the analysis of existing methods and technical means of long-term storage of sugar beet root crops, directions for improving the system of active ventilation of the kagatas are determined. On the basis of the conducted experimental studies: the methods and actual terms of storage of root crops in kagatas depending on the weather and climatic conditions are determined; profiles of temperature distribution and their ranges in the height of the kagat during the storage of root crops are determined: the optimal one is set within +1...+3°С, it is proposed to expand the upper limit of the temperature range to +5°С, and the lower limit to -1°С; a set of settings characterizing the modes of operation of the active ventilation system (support, cooling, and cyclic) is substantiated and their values are determined: the temperature difference between root vegetables and air from the environment is 2°С; the maximum permissible difference in moisture content between the air from the environment and the air in the interroot space of the kagat at the time of switching on the active ventilation system is 3 g/kg; the duration of the temperature rise period in the local self-heating cell is 72 hours.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/13157
Располагается в коллекциях:208 – Агроінженерія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Feniyk_VI_KR_208_2022.pdf1,78 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет