DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Економіки та менеджменту >
Кафедра економіки і підприємництва >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3176

Название: Стан світового ринку молока і молочної продукції та особливості його функціонування в Україні
Другие названия: Сondition of the global market for dairy products and features of it’s operation in Ukraine
Авторы: Кільніцька, О. С.
Kilnitska, O.
Звягінцев, М. Г.
Zvyagintsev, M.
Ключевые слова: ринок молока та молокопродукції
market of milk
баланс молока
balance of milk
продуктивність корів
productivity of cows
Issue Date: 2014
Издатель: Полтавська державна аграрна академія
Библиографическое описание: Кільніцька О. С. Стан світового ринку молока і молочної продукції та особливості його функціонування в Україні / О. С. Кільніцька, М. Г. Звягінцев // Наукові праці Полтавської державної аграрної академії. Сер. Екон. науки. – 2014. – Вип. 1 (8), т. 1. – С. 149–155.
Аннотация: Здійснено аналіз виробництва молока, продуктивності корів в розрізі окремих країн світу та проаналізовано зміни індексів цін на продовольство. Встановлено, що високорозвинені країни досягли достатнього рівня виробництва і споживання молочної продукції в останні роки і стали на шлях стабілізації обсягів. За останні 10 років світові ціни на продовольчі продукти зросли майже удвічі. Це свідчить про загострення продовольчої проблеми. Проаналізована динаміка балансів молочної продукції в світі за 1995-2012 рр. Експорт молока та молочних продуктів в Україні зменшився у 2 рази, водночас імпорт збільшився у 7 разів. Це вимагає орієнтації вітчизняних підприємств на загальноєвропейські стандарти, що передбачають забезпечення стабілізації поголів’я с.-г. тварин водночас із збільшенням їх продуктивності, кількості приплоду, зменшення загибелі худоби, конверсії кормів на одиницю продукції. Це сприятиме зменшенню собівартості української сировини та підвищенню її цінової конкурентоспроможності.
Описание: In article was done the analysis of the production of milk, productivity of cows in individual countries and analyzed the changes in the price indices for food. Here was established that advanced countries reached a sufficient level of production and consumption of dairy products in recent years and started the stabilization of volumes. Over the past 10 years, world prices for food doubled. This indicates about aggravation of the food problem. Here was analyzed dynamics of the balance of dairy products in world for 1995-2012.The export of dairy products in Ukraine halved, while import multiplied by 7. This requires targeting of domestic enterprises to European standards, which include stabilizing of stock of agricultural animals at the same time with increasing of their productivity, number of offspring, reducing of the loss of livestock, and feed conversion per unit of output. This will decrease the cost of Ukrainian raw materials and increase its price competitiveness.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3176
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VPDA_2014_1_149-155.pdf107,96 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2021 Polissia University