DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2015, № 1 (47), т. 1 >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3429

Название: Вплив строків сівби на нагромадження маси коренеплодів буряка столового
Другие названия: Influence of sowing date on the accumulation оf masses of root crops beetroot
Авторы: Безвіконний, П. В.
Bezvikonnyu, P.
Ключевые слова: буряк столовий
red beet (beetroot)
коренеплоди
root crops
строки сівби
sowing
урожайність
yield
сорт
sort
Дата публикации: 2015
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Безвіконний П. В. Вплив строків сівби на нагромадження маси коренеплодів буряка столового / П. В. Безвіконний // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 1 (47), т. 1. – С. 151–156.
Аннотация: Наведено результати досліджень впливу строків сівби на нагромадження маси коренеплодів та урожайність буряка столового в умовах південно-західного Лісостепу України. Встановлено, що середня маса товарних коренеплодів у технічній стиглості найвищою була за сівби 15–18 квітня і становила для сорту Кестрел 292 г, що на 23 г вище контрольного варіанту Бордо харківський (269 г). Найменша маса коренеплодів відмічалася у сорту Гарольд – 225 г. При інших строках сівби маса коренеплодів була дещо нижчою порівняно із сівбою 15–18.IV. Ранньовесняна сівба 1–4 квітня призводила до зниження маси коренеплодів на 3,1–6,2 %., а пізно весняна сівба (1–4.V) на 12,4–19,3 %. Між середньою масою коренеплоду та урожайністю коренеплодів буряка столового визначено тісну позитивну кореляційну залежність (r=+0,90), коефіцієнт детермінації R2 = 0,82. Формування маси та урожайності коренеплодів буряка столового залежить від строків сівби та агроекологічних умов.
Описание: The results of researches of influence of sowing dates on the accumulation of the mass of roots and beet yield in the conditions of South-Western Forest-steppe of Ukraine. Found that the average weight of marketable roots in technical ripeness was higher for sowing 15-18 April and amounted to grade Kestrel – 292 g, 23 g of the above control options Bordeaux Kharkiv (269 g). The smallest root mass was celebrated for the variety Harold – 225 g. In other sowing root mass was slightly lower compared with sowing 15-18.IV. Early spring planting 1-4 April resulted in a decrease in the mass of roots of 3,1-6,2 per cent., and late spring planting (1-4.V) 12,4-19,3 per cent. Between the average root mass and yield of beetroots identified a close positive correlation (r=+0,90), the coefficient of determination R2 = 0,82. Thus, the formation of mass and yield of beetroots depends on sowing time and agroecological conditions.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3429
Располагается в коллекциях:2015, № 1 (47), т. 1

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VZNAU_2015_1_1_151-156.pdf272,16 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ЖНАЭУ