DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра мікробіології, фармакології та епізоотології >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3544

Название: Оригінальний спосіб використання органічних кислот для боротьби з кліщем варроа
Другие названия: An original way of using organic acids to control mites varroa
Авторы: Галатюк, О. Є.
Galatyuk, А.
Ефіменко, Т. М.
Yefimenko, Т.
Коваленко, В. Л.
Kovalenko, V.
Ключевые слова: варроатоз
varroatosis
пристрої для органічних кислот
devices for organic acids
мурашина
formic
щавелева
oxalic
молочна кислоти
lactic acids
Issue Date: 2015
Издатель: Інститут бджільництва імені П. І. Прокоповича; Полісся
Библиографическое описание: Галатюк О. Є. Оригінальний спосіб використання органічних кислот для боротьби з кліщем варроа / О. Є. Галатюк, Т. М. Єфіменко, В. Л. Коваленко // Бджільництво України. – 2015. – № 1. – С. 26–33.
Аннотация: Виявлена противарроатозна ефективність мурашиної та щавлевої кислот в 3 % та молочної в 15 % концентрації при внесенні їх в спеціальні оригінальні пристрої, що навішується зовні вулика над льотковими отворами. При розробленому способі кислоти не вносяться безпосередньо у вулик і їх попадання в гніздо бджіл, а відповідно і в бджолині продукти, зведено до мінімуму; зменшено токсичне навантаження кислот на бджіл і на працівника, який проводить обробки; збільшена продуктивність праці при обробці сімей, так як не потрібно відкривати та закривати вулики.
Описание: It was found an efficiency of formic and oxalic acids in 3% and lactic in 15% concentrations against varroatosis when you use them with a help of special original tools which are mounted outside of the hive. The developed method allows us not to use acids directly into the hive and into the bee nest that minimizes the risk of acids get into the bee products; reduced toxic load of acids on bees and on the worker, who performs processing; increased labor productivity in the processing of bee families, since there is no need to open and close the beehive.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/3544
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Bdzh_Ukrayini_№1_2015_26-33.pdf509,83 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU