DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра технологій переробки та якості продукції тваринництва >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4280

Название: Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів бджільництва
Другие названия: Ветеринарно-санитарная оценка продуктов пчеловодства
Veterinary and sanitary evaluation of bee products
Авторы: Славов, В. П.
Slavov, V.
Фурман, С. В.
Furman, S.
Лісогурська, Д. В.
Лисогурская, Д. В.
Lisohurska, D.
Ключевые слова: бджільництво
пчеловодство
apiculture
діастазне число меду
диастазное число меда
diastazne number of honey
бактерицидні властивості меду
бактерицидные свойства меда
antibacterial properties of honey
Issue Date: 2003
Издатель: Національна академія аграрних наук України
Библиографическое описание: Славов В. П. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів бджільництва / В. П. Славов, С. В. Фурман, Д. В. Лісогурська // Вісник аграрної науки. – 2003. – № 7. – С. 50–53.
Аннотация: Проаналізовано органолептичні, фізико-хімічні показники продуктів бджільництва, одержаних на радіоактивно забрудненій та умовно «чистій» територіях. Вивчено бактерицидні властивості та діастазну активність меду різного ботанічного походження. Науково обґрунтовано можливість отримання на радіоактивно забрудненій території продуктів бджільництва, які відповідають діючим стандартам і допустимим рівням умісту 137Cs.
Проанализированы органолептические, физико-химические показатели продуктов пчеловодства, полученных на радиоактивно загрязненной и условно «чистой» территориях. Изучены бактерицидные свойства и диастазная активность меда различного ботанического происхождения. Научно обоснована возможность получения на радиоактивно загрязненной территории продуктов пчеловодства, которые соответствуют действующим стандартам и допустимым уровням содержания 137Cs.
Beekeeping products obtained in contaminated areas (185-555 kBq/m2) organoleptic, physical, chemical and radiological parameters correspond to current Ukraine standards and permissible levels of 137Cs that honey and pollen respectively are 600 and 592 Bq/kg. The highest antibacterial properties of honey have wood grasses and fruit crops; field, meadow and especially Sweet Clover far less inhibited growth of bacterial cultures.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4280
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
VAN_2003_7_50-53.pdf153,04 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU