DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2011, № 1 (28), т. 1 >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/439

Название: Розробка енергетичного балансу технології вирощування хмелю
Другие названия: The development of the energy balance of the hop-growing technology
Авторы: Смаглій, О. Ф.
Smagliy, O.
Ільїнський, Ю. М.
Ilyinsky, Yu.
Issue Date: 2011
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Смаглій О. Ф. Розробка енергетичного балансу технології вирощування хмелю / О. Ф. Смаглій, Ю. М. Ільїнський // Вісник ЖНАЕУ. – 2011. - №1, т. 1. С. 18–26.
Аннотация: Викладено результати досліджень щодо енергетичної ефективності технологій вирощування хмелю у зоні Полісся та обґрунтовано необхідність удосконалення методики проведення розрахунків. Наведено основні показники витрат енергоресурсів, що характеризують ефективність застосування різних способів основного обробітку ґрунту та систем удобрення. Проаналізовано взаємодію сортових особливостей хмелю і складових технології його вирощування; визначено рівень їх впливу на енергоємність виробництва.
Описание: The paper highlights the results of the investigations into the energy efficiency of hop-growing technologies in Polissya zone. The paper also presents the basic indices of the energy resource inputs which characterize the efficiency of applying various methods of the basic soil tillage and fertilization systems. The authors analyze the interaction of hop variety characters, the components of the technology of hop-growing and determine the level of their effects on the production energy consumption.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/439
Appears in Collections:2011, № 1 (28), т. 1

Files in This Item:

File Description SizeFormat
The_development_of_the_energy_balance.pdf549,23 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU