DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Ветеринарної медицини >
Кафедра внутрішньої паталогії, акушерства, хірургії і фізіології >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5837

Название: Зміни в організмі бугаїв-плідників за введення до складу раціону полімінеральної кормової добавки «Мінероліт»
Другие названия: Изменения в организме быков-производителей при введение в состав рациона полиминеральной кормовой добавки «Минеролит»
Changes in the bull-sires by the introduction of the polymineral diet supplements «Minerolit»
Авторы: Євтух, Л. Г.
Евтух, Л. Г.
Evtukh, L.
Ключевые слова: бугаї-плідники
быки-производители
bull-sires
полімінеральна кормова добавка
полиминеральная кормовая добавка
polymineral feed additive
Мінероліт
Минеролит
Minerolit
кремній
кремний
silicon
морфологічний склад крові
морфологический состав крови
morphological composition of blood
біохімічний склад крові
биохимический состав крови
biochemical composition of blood
Дата публикации: 2015
Издатель: Харківська державна зооветеринарна академія
Библиографическое описание: Євтух Л. Г. Зміни в організмі бугаїв-плідників за введення до складу раціону полімінеральної кормової добавки «Мінероліт» / Л. Г. Євтух // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. – 2015. – Вип. 30, ч. 2. – С. 459–464.
Аннотация: Установлено, що включення до складу раціону бугаїв-плідників лікувально-профілактичної полімінеральної кормової добавки «Мінероліт» у дозі 100 г на добу негативно не впливає на їх загальний стан, морфологічні та біохімічні показники крові. Зниження в досліджуваних тварин активності АЛТ на 57 % та АСТ на 56,23 % виявлене в кінці досліду, свідчить про відсутність токсичної дії на організм, а АСТ, окрім цього, ще й на зменшення цитолізу гепатоцитів. Зменшення концентрації сечовини на 41,95 % характеризує сорбційні та антитоксичні властивості досліджуваного препарату.
Установлено, что введение в состав рациона быков-производителей лечебно-профилактической полиминеральной кормовой добавки «Минеролит» в дозе 100 г в сутки негативно не влияет на их общее состояние, морфологические и биохимические показатели крови. Снижение в исследуемых животных активности АЛТ на 57% и АСТ на 56,23% обнаруженое в конце опыта, свидетельствует об отсутствии токсического действия на организм, а АСТ, кроме этого, еще и на уменьшение цитолиза гепатоцитов. Снижение концентрации мочевины на 41,95% характеризует сорбционные и антитоксические свойства исследуемого препарата.
It is established that the inclusion of the diet bull-sires of treatment and preventive polymineral additive «Minerolit» feed supplement at dose of 100 grams per day do not adversely affect on their general state, morphological and biochemical parameters of blood. The decline in the studied animals ALT activity by 57% and 56.23% for AST found at the end of the experiment, indicates the absence of toxic effects on the body, and AST, in addition, also to reduce the cytolysis of hepatocytes. Reducing the concentration of urea in 41.95% characterizing sorption and antitoxiс properties of investigating preparation.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5837
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
NZ_HDZVA_2015_30_2_459-464.pdf411,24 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет