DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/5867

Название: Вміст протеїну та ВМ в м'ясі при вирощуванні слимака Helix в умовах промислової ферми
Другие названия: Содержание протеина и ВМ в мясе при выращивании улитки Helix в условиях промышленной фермы
Protein content and VM in the meat when growing snails Helix in the conditions of industrial farms
Авторы: Бурлака, В. А.
Burlaka, V.
Шевчук, В. Ф.
Shevchuk, V.
Ключевые слова: вміст протеїну
содержание протеина
the protein content
слимаки
слизни
slugs
білкові корми
белковые корма
protein feed
важкі метали
тяжелые металлы
heavy metals
свинець
свинец
lead
кадмій
кадмий
cadmium
миш'як
мышьяк
arsenic
ртуть
mercury
Дата публикации: 2008
Издатель: Інститут кормів Української академії аграрних наук
Библиографическое описание: Бурлака В. А. Вміст протеїну та ВМ в м'ясі при вирощуванні слимака Helix в умовах промислової ферми / В. А. Бурлака, В. Ф. Шевчук // Корми і кормовиробництво. – 2008. – Вип. 63. – С. 247–250.
Аннотация: Розглядаються питання використання різноманітних кормових культур та експериментального комбікорму в раціонах слимаків Helix pomatia, їх вплив на динаміку вмісту протеїну та ВМ у м'ясі молодняку слимаків. Встановлено: використання білкових кормів та кормових добавок дозволяє дає змогу покращати протеїновий склад м'яса слимаків на 27,7 %, збільшити кількість сухої речовини на 6,6 % та зменшити рівень важких металів – свинцю, кадмію, миш'яку та ртуті відповідно на 27,6–33,3–62,5 та 75 %.
Рассматриваются вопросы использования различных кормовых культур и экспериментального комбикорма в рационах улиток Helix pomatia, их влияние на динамику содержания протеина и ВМ в мясе молодняка улиток. Установлено: использование белковых кормов и кормовых добавок позволяет позволяет улучшить протеиновый состав мяса слизней на 27,7 %, увеличить количество сухого вещества на 6,6 % и уменьшить уровень тяжелых металлов – свинца, кадмия, мышьяка и ртути соответственно на 27,6–33,3–62,5 и 75 %.
Examines the use of various forage crops and experimental mixed fodders in the diets of snails Helix pomatia, their influence on the dynamics of the protein and VM is the meat of young snails. Installed: the use of protein feed and feed additives can improve the protein composition of the meat slugs 27.7 %, to increase the amount of dry matter of 6.6 % and reduce the level of heavy metals – lead, cadmium, arsenic and mercury, respectively 27,6–33,3–62,5 and 75 %.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5867
ISBN: 978-966-2917-92-5
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Institute_of_forages_2008_63_247-250.pdf407,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет