DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Технологічний >
Кафедра годівлі тварин та технології кормів >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5867

Название: Вміст протеїну та ВМ в м'ясі при вирощуванні слимака Helix в умовах промислової ферми
Другие названия: Содержание протеина и ВМ в мясе при выращивании улитки Helix в условиях промышленной фермы
Protein content and VM in the meat when growing snails Helix in the conditions of industrial farms
Авторы: Бурлака, В. А.
Burlaka, V.
Шевчук, В. Ф.
Shevchuk, V.
Ключевые слова: вміст протеїну
содержание протеина
the protein content
слимаки
слизни
slugs
білкові корми
белковые корма
protein feed
важкі метали
тяжелые металлы
heavy metals
свинець
свинец
lead
кадмій
кадмий
cadmium
миш'як
мышьяк
arsenic
ртуть
mercury
Issue Date: 2008
Издатель: Інститут кормів Української академії аграрних наук
Библиографическое описание: Бурлака В. А. Вміст протеїну та ВМ в м'ясі при вирощуванні слимака Helix в умовах промислової ферми / В. А. Бурлака, В. Ф. Шевчук // Корми і кормовиробництво. – 2008. – Вип. 63. – С. 247–250.
Аннотация: Розглядаються питання використання різноманітних кормових культур та експериментального комбікорму в раціонах слимаків Helix pomatia, їх вплив на динаміку вмісту протеїну та ВМ у м'ясі молодняку слимаків. Встановлено: використання білкових кормів та кормових добавок дозволяє дає змогу покращати протеїновий склад м'яса слимаків на 27,7 %, збільшити кількість сухої речовини на 6,6 % та зменшити рівень важких металів – свинцю, кадмію, миш'яку та ртуті відповідно на 27,6–33,3–62,5 та 75 %.
Рассматриваются вопросы использования различных кормовых культур и экспериментального комбикорма в рационах улиток Helix pomatia, их влияние на динамику содержания протеина и ВМ в мясе молодняка улиток. Установлено: использование белковых кормов и кормовых добавок позволяет позволяет улучшить протеиновый состав мяса слизней на 27,7 %, увеличить количество сухого вещества на 6,6 % и уменьшить уровень тяжелых металлов – свинца, кадмия, мышьяка и ртути соответственно на 27,6–33,3–62,5 и 75 %.
Examines the use of various forage crops and experimental mixed fodders in the diets of snails Helix pomatia, their influence on the dynamics of the protein and VM is the meat of young snails. Installed: the use of protein feed and feed additives can improve the protein composition of the meat slugs 27.7 %, to increase the amount of dry matter of 6.6 % and reduce the level of heavy metals – lead, cadmium, arsenic and mercury, respectively 27,6–33,3–62,5 and 75 %.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5867
ISBN: 978-966-2917-92-5
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Institute_of_forages_2008_63_247-250.pdf407,18 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU