DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2009, № 2 (25) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/6004

Название: Розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі
Другие названия: The spreading of wet bacterial rottenness on potatoes’ sorts with different resistance to disease
Распространение мокрой бактериальной гнили на разных по устойчивости сортах картофеля
Авторы: Положенець, В. М.
Polozhenets, V.
Положенец, В. М.
Вернигора, І. Ф.
Vernygora, I.
Вернигора, И. Ф.
Ключевые слова: хвороби картоплі
potato disease
болезни картофеля
фітопатологічна експертиза
phytopathological expertise
фитопатологическая експертиза
бактеріальні хвороби
bacterial disease
бактериальные болезни
Дата публикации: 2009
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Положенець В. М. Розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі / В. М. Положенець, І. Ф. Вернигора // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 285–289.
Аннотация: В результаті вивчення розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі встановлено, що цей показник був найвищим у сприйнятливого сорту Тетерів (7,5–13,9 %), а найменшим – у відносностійкого сорту Слов’янка (0,5–0,85). Доведено, що при зберіганні урожаю найбільше перезараження бульб мокрою гниллю відбувалося при додаванні 5, 10 та 15 % інфікованого матеріалу сорту Тетерів та становило, відповідно, 9,3, 21,8 та 28,5 %.
The paper gives the results of the spreading of wet bacterial rottenness on sorts with different resistance to disease. It has proved that spreading of sort Teteriv was 7,5–13,9 %. It been established that the highest dissemination of exciter of wet bacterial rottenness was in sort Teteriv depending to increasing 5, 10 and 15% infection material and it was 9,3, 21,8 and 28,5%.
В результате изучения распространения мокрой бактериальной гнили на разных по устойчивости сортах картофеля установлено, что этот показатель был максимальным у сорта Тетерев (7,5–13,9 %), а минимальным – у относительно устойчивого сорта Славянка (0,5–0,8 %). Доказано, что при хранении урожая самое большое перезаражение клубней мокрой гнилью происходило при инфекционной нагрузке 5, 10 и 15 % у сорта Тетерев и составило 9,3, 21,8 и 28,5 % соответственно.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6004
Располагается в коллекциях:2009, № 2 (25)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VZNAU_2009_2_285-289.pdf271,19 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет