DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Періодичні видання >
Вісник ЖНАЕУ >
Архів >
2014, № 1 (39), т. 1 >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/849

Название: Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів
Другие названия: The intestine contents acidity in pigs fed on bacterial preparations
Авторы: Кучерявий, В. П.
Kucheriavyi, V.
Ключевые слова: пробіотики
probiotiks
шлунок
stomach
кишківник
intestines
кислотність
acidity
згодовування
feeding
молодняк
young pigs
свині
pigs
Дата публикации: 2014
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Кучерявий В. П. Кислотність вмістимого кишківника свиней при згодовуванні бактеріальних препаратів / В. П. Кучерявий // Вісник ЖНАЕУ. – 2014. – № 1 (39), т. 1. – С. 162-167.
Аннотация: Встановлено, що живі мікроорганізми, які входять до складу про біотичних препаратів, за рахунок своїх метаболітів здатні змінювати рН середовища, пригнічувати ріст і розвиток патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів. Таким чином, згодовування молодняку свиней бактеріальних препаратів лактину К–10 та лактоміну впливає на зниження показника рН хімусу дванадцятипалої кишки, лактин К–1 з ферментним препаратом мацеразою підвищує показник рН вмістимого ободової кишки. В інших складових частинах кишківника, згодовування препаратів не викликає вірогідних змін показника рН їх вмісту.
Описание: It has been stated that living microorganisms of the probiotik preparations are able to decrease the growth and development of pathogenous and conditionallypathogenous microorganisms due to their metabolites. With view of the above, feeding piglets on bacterial preparations such as laktyn K-10 and lactomin effects the decrease of pH indices in duodenum chyme and laktyn K-1 with enzyme preparation matseriza increase pH index of colon contents. Feeding of these preparations doesn’t cause any possible changes in pH indices in other intestine parts.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/849
Располагается в коллекциях:2014, № 1 (39), т. 1

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
VZNAU_2014_1(39)_162-167.pdf140,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ЖНАЭУ