DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Факультети >
Агрономічний >
Кафедра захисту рослин >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/8591

Название: Вплив кагатного зберігання топінамбура на вміст полісахаридів та ураження бульб хворобами в умовах Полісся України
Другие названия: Влияние кагатного хранения топинамбура на содержание полисахаридов и поражение клубней болезнями в условиях Полесья Украины
Influence of capactive storage of topinambur on polysaccharid content and damage of clubs in diseases in the field of Polesie of Ukraine
Авторы: Положенець, В. М.
Положенец, В. М.
Polezhenets, V.
Немерицька, Л. В.
Немерицкая, Л. В.
Nemeritskaya, L.
Беганов, В. Р.
Beganov, V.
Журавська, І. А.
Журавская, И. А.
Zhuravskaya, I.
Ключевые слова: топінамбур
топинамбур
Jerusalem artichoke
зберігання
хранение
storage
кагати
кагаты
kagats
поживні речовини
питательные вещества
nutrients
ураження хворобами
поражение болезнями
disease
Дата публикации: 2017
Издатель: Національний університет біоресурсів і природокористування України
Библиографическое описание: Вплив кагатного зберігання топінамбура на вміст полісахаридів та ураження бульб хворобами в умовах Полісся України / В. М. Положенець, Л. В. Немерицька, В. Р. Беганов, І. А. Журавська // Наук. вісн. Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України. Сер. Біологія, біотехнологія, екологія. – 2017. – Вип. 270. – С. 194–199.
Аннотация: Обґрунтовано доцільність зберігання топінамбура в земляних кагатах та рекомендовано застосування цієї технології. Перед закладанням на зберігання бульби ретельно перемішують із вологим піском у співвідношенні 1:1 і накривають ґрунтовим шаром завтовшки 15-20 см. Внаслідок надземного зберігання бульбоплодів за температури вище ніж 10 °С спостерігається їх підсихання, що пов’язано із втратою води, полісахаридів і ураженням мікозами, бактеріозами.
Обосновано и рекомендовано технологии хранения топинамбура в земляных кагатах. Перед закладкой на хранение клубни тщательно перемешивают с влажным песком в соотношении 1:1 и накрывают почвенным слоем толщиной 15-20 см. В результате надземного хранения клубнеплодов при температуре выше 10 °С наблюдается их подсыхание, что связано с потерей воды, полисахаридов и поражением микозами, бактериозами.
The technology of storing Jerusalem artichoke in earth clays is substantiated and recommended. Before storing for storage, the tubers are thoroughly mixed with moist sand at a ratio of 1:1 and covered with a 15-20 cm thick soil layer. As a result of aboveground storage of tubers at a temperature above 10 °C, their drying is observed, which is related to water loss, polysaccharides and mycosis, bacteriosis.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8591
ISSN: 2307-9320
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
NVNUBiPU_2017_194-199.pdf441,68 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет