DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут екології та лісу >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9013

Название: Оцінка якості води рибогосподарського призначення черняхівського ставка за ростом коренів цибулі
Авторы: Лятушинський, С. В.
Lyatushinsky, S.
Аристархова, Е. О.
Aristarkhova, E.
Ключевые слова: водойми
токсичність води
біотестування води
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Лятушинський С. В. Оцінка якості води рибогосподарського призначення черняхівського ставка за ростом коренів цибулі / С. В. Лятушинський, Е. О. Аристархова // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т екології та лісу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 141–143.
Аннотация: Постановка проблеми. Біологічний моніторинг ґрунтується на визначенні стану водного середовища за допомогою використання живих істот (індивідуумів, популяцій, біоценозів) і може бути застосований у поєднанні з іншими методами. Вартість визначення високотоксичних речовин з малою концентрацією ГДК може становити сотні і тисячі доларів, причому такий аналіз необхідно виконувати в декількох пунктах і з певною періодичністю. Отже, стежити за якістю води з кожним роком стає все складніше. Тому варто звернути увагу на найбільш жорсткі нормативи, що існують до якості води серед поверхневих водойм – рибогосподарських. Для оцінки якості води крім хімічного аналізу необхідно проводити сумарну токсикологічну оцінку, що базується на біодіагностиці. Складовою частиною біодіагностики є біотестування. Зокрема легким і чутливим способом визначення загальної токсичності вод рибогосподарського призначення, викликаної хімічними водорозчинними компонентами, є оцінка росту коренів цибулі (Allium cepaL.)
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9013
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nauk_chyt_2017_141-143.pdf338,94 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет