DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут екології та лісу >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9050

Название: Перспективи моніторингу популяцій воронових птахів (Corvidae) в умовах міста Житомир
Авторы: Зимароєва, А. А.
Zymaroieva, A.
Ключевые слова: екосистема міста
побутові відходи
регулювання чисельності птахів
Дата публикации: 2017
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет
Библиографическое описание: Зимароєва А. А. Перспективи моніторингу популяцій воронових птахів (Corvidae) в умовах міста Житомир / А. А. Зимароєва // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т екології та лісу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 73–77.
Аннотация: Постановка проблеми. Воронові птахи відіграють істотну роль у функціонуванні антропогенних екосистем і мають важливе господарське та санітарно-епідеміологічне значення для людини. Як споживачі органічних відходів і регулятори чисельності шкідників агроценозів ці птахи приносять значну користь. Вони також приймають участь у розповсюдженні плодово-ягідних дерев і кущів, культурних та диких рослин. У той же час масові скупчення воронових викликають серед птахів епізоотії, в тому числі небезпечні для людини. Птахи є господарями паразитів людини і домашніх тварин, послід птахів забруднює дахи будинків, пам’ятники історії та архітектури і сприяє розвитку корозійних процесів. Висока щільність популяцій воронових птахів у міських умовах робить можливою інтенсивну циркуляцію арбовірусів, зокрема, вірусів грипу, поширення їх на значних територіях з включенням господарів з інших екосистем, рекомбінацію між вірусами та обмін вірусами між біоценозами [1].
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9050
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nauk_chyt_2017_73-77.pdf457,67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет