DSpace User Registration
 

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9271

Название: Реалізація потенційної забур’яненості за різних способів основного обробітку ґрунту
Авторы: Гаврилов, С. О.
Gavrylov, S.
Брухаль, Ф. Й.
Brukhal, F.
Красюк, Л. М.
Krasiuk, L.
Ключевые слова: бур’яни
сівозміна
дискування
оранка
Issue Date: 2018
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Гаврилов С. О. Реалізація потенційної забур’яненості за різних способів основного обробітку ґрунту / С. О. Гаврилов, Ф. Й. Брухаль, Л. М. Красюк // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 155–157.
Аннотация: Формування забур’яненості посівів сільськогосподарських культур протягом вегетаційного періоду залежить від потенційної забур’яненості насінням бур’янів і органами їх вегетативного розмноження верхнього шару ґрунту. Тому, обробіток ґрунту, особливо основний, за рахунок змінення розташування окремих ґрунтових шарів безпосередньо впливатиме на цей процес. Дослідження свідчать, що у сумарному ефекті загальної системи обробітку ґрунту питомий внесок окремих її ланок у зниженні забур’яненості становить: основного обробітку близько 60%, передпосівного – 30%, а післяпосівного – 10%. Проте це співвідношення може змінюватись залежно від технологій обробітку, погодних умов та видового спектру бур’янів.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9271
ISBN: 978-966-8706-99-8
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Organik_2018_155-157.pdf59,22 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2017 ZNAEU