DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9361

Название: Бактерицидні властивості соняшникового меду Житомирського Полісся
Авторы: Діхтяр, О. О.
Dikhtyar, О.
Кривий, М. М.
Kryvyi, М.
Ключевые слова: фітонциди
соняшниковий мед
пилок медоносів
Дата публикации: 2018
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Діхтяр. О. О. Бактерицидні властивості соняшникового меду Житомирського Полісся / О. О. Діхтяр, М. М. Кривий // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 509–511.
Аннотация: Постановка проблеми. Бджолиний мед має потужні антимікробні властивості і здатний затримувати ріст багатьох хвороботворних бактерій та мікроорганізмів. Така дія обумовлена вмістом у меді фітонцидів, біологічно активних речовин, які виробляються рослинами та мають бактерицидні властивості, і ферментів, що беруть участь в реакціях з вивільненням активного кисню, який діє антибактеріально. У мед фітонциди надходять разом з нектаром і пилком медоносів, тому хімічний склад та властивості бджолиних продуктів можуть залежати від ботанічного походження, агрохімічного складу ґрунту, погодно-кліматичних умов тощо.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9361
ISBN: 978-966-8706-99-8
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2018_509-511.pdf61,31 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет