Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9365
|
Название: | Забезпечення конкурентоспроможності органічної сільськогосподарської продукції |
Авторы: | Грабчук, І. Ф. Grabchuk, I. Кобилинська, Т. В. Kobylynska, Т. |
Ключевые слова: | вітчизняні сільськогосподарські підприємства експортна продукція рентабельність підприємства |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок |
Библиографическое описание: | Грабчук І. Ф. Забезпечення конкурентоспроможності органічної сільськогосподарської продукції / І. Ф. Грабчук, Т. В. Кобилинська // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 524–529. |
Аннотация: | З огляду на те, що виробництво органічної сільськогосподарської продукції є головною умовою зростання позицій сільського підприємництва та посиленням конкуренції за її збут на внутрішньому і зовнішньому ринках, проблема підвищення конкурентоспроможності органічної сільськогосподарської продукції набуває пріоритетного значення. Для отримання успіху у конкурентній боротьбі потрібен постійний моніторинг ринків сільськогосподарської продукції, позицій підприємств, позицій конкурентів, смаків і переваг постійних споживачів органічної продукції, досліджень сильних та слабких сторін діяльності суб’єктів господарювання, здатності та швидкої пристосованості до змін ринку. Разом з тим, досвід останніх років засвідчив, що не всі вітчизняні сільськогосподарські підприємства спроможні до ведення ефективної конкурентної боротьби. Навіть наявність конкурентоспроможної органічної продукції не дозволяє багатьом з них реалізовувати ці переваги внаслідок відсутності практики використання комплексу заходів, загалом. В такій ситуації для кожного сільськогосподарського підприємства стає необхідним аналіз конкурентоспроможності органічної продукції і розробка дієвих заходів щодо її підвищення. |
URI: | http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9365 |
ISBN: | 978-966-8706-99-8 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|