DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9367

Название: Фрактальна модель інтеграції виробників органічної продукції
Авторы: Николюк, О. М.
Nykolyuk, О.
Войтенко, А. Б.
Voitenko, А.
Ключевые слова: органічний агробізнес
кооперація
вертикальна інтеграція виробників
Дата публикации: 2018
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Николюк О. М. Фрактальна модель інтеграції виробників органічної продукції / О. М. Николюк, А. Б. Войтенко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 534–538.
Аннотация: Перспективність виготовлення органічної продукції стає об’єктивною реальністю в сучасних умовах загострення світових екологічних проблем і популяризації ідеї збереження довкілля та мінімізації негативного впливу на здоров’я людини. Наведене підтверджується сучасними тенденціями до стрімкого нарощення обсягів споживання органічної продукції (щороку на 10 % у Європі та на 28 % в Україні), збільшення площі органічних сільськогосподарських угідь (щорічно на 4 % у Європі та 11 % в Україні) і зростання кількості органічних господарств (в Україні в середньому на 9 % протягом року). Однак активізація вітчизняного органічного руху гальмується низкою факторів, головними серед яких є відсутність чітких стандартів сертифікації, фінансова неспроможність подолання конверсійного періоду, недостатній рівень інформаційного забезпечення, неврегульованість внутрішнього ринку органічної продукції і недостатній внутрішній попит. Натомість, існування передумов розвитку органічного виробництва не лише як економічного та соціально-екологічного орієнтиру розвитку агробізнесу, але й як стратегічного вектора посилення конкурентних позицій України у світовому економічному просторі, створюють необхідність пошуку заходів і механізмів усунення перелічених чинників, які перешкоджають активізації вітчизняного органічного руху.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9367
ISBN: 978-966-8706-99-8
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2018_534-538.pdf112,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет