DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Інститути, факультети та підрозділи університету >
Науково-інноваційний інститут економіки і агробізнесу >
Матеріали конференцій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/9371

Название: Внутрішньогосподарський контроль підприємства: еколого-економічна ефективність
Авторы: Світлишин, І. І.
Svitlyshyn, I.
Войтенко, А. Б.
Voitenko, А.
Ключевые слова: синергетичний підхід
розвиток підприємства
органічні підприємства
Дата публикации: 2018
Издатель: Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
Библиографическое описание: Світлишин І. І. Внутрішньогосподарський контроль підприємства: еколого-економічна ефективність / І. І. Світлишин, А. Б. Войтенко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 550–553.
Аннотация: Внутрішньогосподарський контроль підприємства – це комплекс заходів забезпечення відповідності фактичних параметрів функціонування останнього плановим (стратегічним). Методологічною основою проведення внутрішньогосподарського контролю є системний підхід. Проте, починаючи із 70-х років XX століття у науковій методології з’явився новий підхід до дослідження – синергетика, як наслідок докорінних змін наукового світогляду. Механістичне сприйняття сутності явищ і процесів господарської діяльності, що базується на діалектичному підході, за якого досліджуваний об’єкт розглядається як рівноважна умовно закрита система, виявилося недієвим в контексті розвитку економіки. Прагнення забезпечити рівноважний стан системи як на мікро-, так і на мезо- та макрорівнях лише посилило процеси гальмування вічних, органічно притаманних їй чередувань станів піднесення і спадів, розвитку нових, адаптованих до змін у зовнішньому середовищі структур і занепаду старих, неспроможних функціонувати в якісно новому середовищі структур.
URI: http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9371
ISBN: 978-966-8706-99-8
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Organik_2018_550-553.pdf73,17 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет